Mais met honing en boter van de BBQ – zoete smaakexplosie op de barbecue

Gepubliceerd op 9 november 2024 om 10:02

Gegrilde maiskolven met honing en boter zijn een heerlijke toevoeging aan elke barbecue. Deze zoete maïskolven zijn sappig, smeuïg en perfect als bijgerecht of als een lekkere snack. In dit recept ontdek je hoe je eenvoudig maiskolf op de BBQ kunt bereiden, ingesmeerd met een laagje honing en boter voor een onweerstaanbare smaak. Lees verder om te leren hoe je de beste gegrilde maiskolven maakt – inclusief enkele handige tips en variaties!

Mais met honing op BBQ  - Honingrecepten

Ingrediënten voor zoete maiskolven met honing en boter

Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig. Hieronder vind je alles wat je moet hebben om deze zoete maiskolven te maken.

  • 4 verse maiskolven
  • 50 gram roomboter, gesmolten
  • 2 eetlepels honing
  • Zeezout naar smaak
  • Olijfolie
  • Optioneel: paprikapoeder, limoen, komijn

Tip: Wil je de beste honing kopen voor dit recept? Bezoek onze honing kopen-pagina voor hoogwaardige, natuurlijke honing die je gerecht nóg lekkerder maakt.

 

Bereidingswijze voor maiskolven van de bbq

1. Voorbereiding van de maiskolven

Begin door de verse maïskolven te koken in kokend water gedurende ongeveer 10 minuten, zodat ze alvast wat zachter worden. Haal ze daarna uit het water en laat ze even afkoelen. Dit zorgt ervoor dat de kolven gelijkmatig gaar worden op de barbecue.

2. Smeer de maiskolven in met honing en boter

Meng in een kom de gesmolten roomboter met de honing. Voeg naar smaak een snufje zeezout toe en eventueel paprikapoeder voor een licht pittige smaak. Smeer de maiskolven gelijkmatig in met dit heerlijke honing-botermengsel.

3. Pak de maiskolven in aluminiumfolie

Om de maiskolven gelijkmatig te garen en de honing niet te laten verbranden, wikkel je elke maiskolf in een stuk aluminiumfolie. Dit helpt ook om de smaken goed te laten mengen en een smeuïge textuur te creëren.

4. Grillen op de BBQ

Leg de ingepakte maiskolven op de barbecue en rooster ze ongeveer 10 minuten. Draai de maiskolven regelmatig met een tang om te voorkomen dat ze aanbranden. Haal na 10 minuten voorzichtig de folie eraf en leg de kolven nog even op de barbecue voor een mooie grillstreep.

 

Variaties en tips voor nog lekkerdere maiskolven

Voor extra smaak kun je een snufje paprikapoeder of komijn over de kolven strooien voordat je ze grilt. Of besprenkel de gegrilde mais met een beetje limoensap voor een frisse twist. Combineer deze gegrilde maiskolven ook eens met een frisse salade of serveer ze naast zalm van de BBQ voor een complete maaltijd.

Zo simpel is het om heerlijke zoete maiskolven van de BBQ te maken. Perfect voor een zomerse barbecue en gegarandeerd een favoriet bij vrienden en familie. Geniet ervan!

 

Wil je de beste honing kopen voor dit recept?

Voor de perfecte honingtaart heb je de beste honing nodig. Wil je hoogwaardige, natuurlijke honing bestellen? Bezoek dan onze honing kopen pagina en kies uit een breed assortiment heerlijke honingsoorten. Zo maak je van jouw honingtaart een echte smaaksensatie!

 

Bekijk ook andere recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.