Pastinaak met honing uit de oven – Recept voor geroosterde pastinaak

Gepubliceerd op 23 januari 2025 om 09:02

Ben je op zoek naar een verrassend bijgerecht dat eenvoudig te bereiden is, maar toch indruk maakt? Dit recept voor pastinaak met honing uit de oven combineert de natuurlijke zoetheid van pastinaak met een heerlijke honing en mosterd dressing. Met slechts een paar ingrediënten en een korte baktijd creëer je een gerecht dat perfect past bij elke maaltijd. Lees verder en ontdek hoe je geroosterde pastinaak met honing bereidt!

Pastinak met honing uit de oven - Honingrecepten

Pastinaak bereiden: geroosterde pastinaak met honing

Pastinaak is een veelzijdige groente die een heerlijke, zoete smaak krijgt wanneer je het in de oven roostert. Dit recept is eenvoudig te maken en de perfecte manier om deze vergeten groente weer op tafel te zetten.

 

Wat heb je nodig?

  • 500 g pastinaken
  • 2 el honing
  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Tijm (optioneel)
  • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • Bakpapier

 

Bereiding: pastinaak met honing uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de pastinaken en snijd ze in lengte doormidden of in kwarten, afhankelijk van de dikte.
  3. Meng de honing, mosterd en olijfolie in een kleine kom tot een dressing. Voeg een snufje peper en zout toe.
  4. Verdeel de stukken pastinaak en rode ui gelijkmatig over de bakplaat. Besprenkel met de dressing en bestrooi met tijm voor extra smaak.
  5. Rooster de pastinaken in de oven voor 25-30 minuten, tot ze goudbruin en beetgaar zijn. Schep ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.

 

Variatietip: voeg prosciutto of hazelnoten toe

Wil je dit gerecht nog lekkerder maken? Garneer de geroosterde pastinaak met krokante prosciutto of voeg gehakte hazelnoten toe voor een extra bite. Ook heerlijk in combinatie met aardappel of worteltjes uit de oven!

 

Waarom pastinaak met honing altijd een goed idee is

Geroosterde pastinaak met honing is een smaakvolle toevoeging aan elke maaltijd. Het is vega, boordevol vezels en eenvoudig te combineren met andere groenten. Serveer het als bijgerecht of voeg het toe aan een salade. Dit gerecht bewijst dat gezond en lekker hand in hand gaan.

Eet smakelijk!

 

Waarom honing kopen voor dit recept?

De zoete smaak van honing is onmisbaar in dit gerecht. Wil je zeker zijn van de beste kwaliteit? Neem een kijkje op onze honing kopen-pagina en ontdek de perfecte honing voor dit gerecht.

 

Bekijk ook andere recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.