Beenham met honing mosterdsaus: een smaakvolle maaltijd

Gepubliceerd op 22 juli 2024 om 12:11

Beenham met honing-mosterdsaus is een klassieker die nooit teleurstelt. Deze sappige en malse beenham, bereid met een smaakvolle honing-mosterdsaus, is perfect voor elke gelegenheid. Of je nu een feestmaal voorbereidt of gewoon iets speciaals wilt serveren aan je gezin, dit gerecht zal zeker in de smaak vallen. Lees verder voor de stap-voor-stap bereidingswijze en enkele handige tips om de perfecte beenham te bereiden.

Beenham met honing mosterdsaus - Pure Honey

Bereidingswijze voor beenham met honing-mosterdsaus

Ingrediënten en voorbereiding

Voor dit waanzinnig lekkere recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 beenham (ongeveer 3 kilo)
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 takjes tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Aluminiumfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

 

De oven voorverwarmen en marineren

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de beenham uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de honing, mosterd, en mosterdzaad in een kom om de honing-mosterdsaus te maken. Voeg de knoflook en tijm toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Bestrijk de beenham rondom met de marinade en leg hem in een ovenschaal.

 

Beenham in de oven

Bedruip de beenham met de overgebleven saus en dek af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de beenham ongeveer 10 minuten per 100 gram. Voor een beenham van 3 kilo betekent dit ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer de kerntemperatuur, die minimaal 75 graden moet zijn om zeker te zijn dat de beenham gaar is.

 

Beenham uit de oven en serveren

Afwerking en serveertips

Haal de beenham uit de oven en laat afgedekt rusten onder aluminiumfolie. Hierdoor blijft hij lekker mals en sappig. Snijd de beenham met een scherp mes in dunne plakken en serveer met de honing-mosterdsaus. Dit gerecht is perfect met witlof of andere groenten naar keuze.

Variaties en extra tips

Wil je de beenham langer in de oven laten voor een nog intensere smaak? Voeg dan extra tijm en mosterdzaad toe aan de marinade. Voor een broodje beenham, leg een plak beenham op een vers broodje en voeg wat extra saus toe.

 

Voedingswaarde en porties

Gezonde keuzes

Per 100 gram beenham levert dit gerecht een goede balans van eiwitten en smaakvolle ingrediënten. Dit recept is ideaal voor 2-3 personen en past goed in een gezonde maaltijdplanning.

 

Wil je de beste honing kopen voor dit recept?

Voor het beste resultaat bij het marineren van je speklapjes, is het belangrijk om natuurlijke en gezonde honing te gebruiken. Wil je de beste honing kopen voor dit recept? Bezoek dan onze bestelpagina en ontdek ons brede assortiment aan heerlijke honingsoorten die je gerechten naar een hoger niveau tillen.

 

Bekijk ook andere recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.